Klûnen Breda - Oe houdut vol ?

zondag 21 januari 2018

De Klûntocht is een verkenning langs de elf Friesche steden (en de Frieslandhal) waartoe de verschillende cafés op en rond de Grote Markt voor deze dag omgedoopt zijn, wegens het overweldigende succes aangevuld met 14 Friesche “bezienswaardigheden” of andere bekende plaatsen. In totaal zijn er inmiddels dus 26 gelegenheden die zich bij de Bredase Klûntocht hebben aangesloten.

De deelnemers worden uitgenodigd in elf van deze Friese stempelposten hun stempel te halen waarna traditiegetrouw aan het eind in de Frieslandhal een volle “klûnkaart” ingeruild kan worden voor het unieke klûnkruisje.

De gehele tocht heeft een carnavaleske inslag en staat in het teken van de Elfstedentocht.

Door het succes van de voorgaande jaren wordt het inmiddels gezien als een unieke voorbereiding op het Bredase carnaval dat traditiegetrouw drie weken voor carnaval wordt gehouden.

Opgeluisterd door een groot aantal goede en gezellige carnavalskapellen en Sambaband Maisquenada lopen ieder jaar zo’n 5.000 feestelijk uitgedoste deelnemers de volledige tocht om naderhand hun klûnkruisje als blijvend aandenken mee naar huis te kunnen nemen.

Het grootste deel van de opbrengst van de klûnkaarten zal net als ieder jaar geschonken worden aan een goede doelen (dit jaar : TopOp Kids en de Harold van Zundert Stichting).

De opening van de Klûntocht is om 13.30 uur, waarna er tot 18.00 uur “gekluund” kan worden.

De Klûntocht wordt afgesloten met een prijsuitreiking op de Grote Markt waar prachtige prijzen uitgereikt worden aan de leukst verklede deelnemer, groep of café.

Na afloop wordt het festijn in de verschillende cafés nog spetterend afgesloten.

Voor meer foto's : klik op de foto en scroll naar beneden.

Copyrights Maisquenada 2009-2018 || Website ADMX